Persbericht, juni 2022

Afkomstig van Bibliotheek De Lage Beemden

 

Aan de slag met je DigiD in Gemert

Op woensdag 29 juni start in Bibliotheek Gemert de gratis cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze hun DigiD moeten gebruiken voor internetdiensten van de overheid. De cursus is gratis, ook voor niet bibliotheekleden.

Bij de overheid, en ook bij instanties in de zorg, regel je met je DigiD steeds meer zaken met de computer en het internet. Dat maakt het aanvragen van toeslagen, het aanvragen van een identiteitsbewijs of een afspraak maken bij de gemeente niet altijd gemakkelijker. Veel mensen vinden dit dan ook lastig. Voor hen is de cursus Digisterker ontwikkeld. De bibliotheek helpt mensen op weg met de digitale overheid.

Een DigiD aanvragen en gebruiken, de DigiD app installeren, je weg vinden op de website van je eigen gemeente, de belastingdienst of het patiënten portaal van het ziekenhuis. Dit en meer komt aan bod en leer je bij de cursus.

De cursus vindt plaats in het Digipunt van Bibliotheek Gemert en bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagochtend. Steeds van 9.30 tot 12.00 uur. De data zijn woensdag 29 juni en 6, 13 en 20 juli. Er is ruimte voor 7 deelnemers. Cursisten moeten wel een beetje met de computer en internet kunnen omgaan en beschikken over een eigen e-mailadres.

Aanmelden kan vóór 23 juni via telefoonnummer 0492 – 323245. Er wordt dan om de volgende gegevens gevraagd: naam, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats en wel of niet in bezit van DigiD.

Einde persbericht